Свет

УЖАСНО: Жена се породила, лекари после неколико година открили шта има у стомаку !

Фото: јутјуб

Елизабет Амоаа (36) из Волсола, у Енглеској, родила је девојчицу, а да лекари нису приметили да има две материце и две вагине.

Тек пет година након порођаја и неподношљивих болова током циклуса дијагностикован јој је утерус диделпхyс, урођена аномалија у развоју женског гениталног апарата код којег се појављују две потпуно одвојене материце са две засебне вагине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Елизабет је од десете године живота безброј пута била у болници због грчева у стомаку и обилног крварења. Лекари су симптоме објаснили материчним фиброидима, доброћудним туморима који узрокују сличне симптоме. Такође су јој рекли да вероватно никада неће постати мајка.

Елизабет, пореклом из Гане, а у Британију је дошла из Француске 2003, ипак је остала у другом стању 2010. Лекари нису приметили да има две вагине, два грлића и две материце током целе трудноће, иако је 20 пута била на снимању.

Утерус диделпхyс је аномалија која настаје када се два мања канала у женском фетусу не споје и почињу да се развијају две материце. Жене са овом аномалијом изложене су већој опасности од побачаја, превременог порођаја и крварења у трудноћи.

Тек 2015, након што је побацила друго дете, лекари су јој урадили магнетну резонанцу како би утврдили шта није у реду.

– За мене је то био велики шок, желите да знате одакле потичу ваше здравствене тешкоће, али овако нешто ипак нисам очекивала – каже Елизабет.

Описујући трудноћу с девојчицом Решли, открива да су јој, не знајући да има две материце, снимили погрешан орган, што их је навело на погрешан закључак да има ванматеричну трудноћу. Рекли су јој да се спреми на најгоре, јер је то обично кобно за плод.

– Отишла бих на снимање, што сам морала често да радим због фиброида, а они би у једном моменту видели бебу у материци, а у следећем би нестала – прича Елизабет.

– Понекад су снимали погрешну материцу, снимили су ме укупно 20 пута, али ниједном нису видели двоструку материцу. Говорили су ми: „Не можемо да видимо бебу, можда је сакривена иза фиброида“ и упорно су ми понављали да прекинем трудноћу – сећа се Елизабет.

Међутим, стомак јој је растао и осећала је да треба да изнесе трудноћу до краја.

– Дан када ми се родила ћерка био је чудо, јер је и трудноћа била нестварна – каже она.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ