Свет

УДАРНА ВЕСТ! Настао хаос! Хитно реаговало Министарство одбране: Нисмо оборили МиГ-29!

Београд — Министарство одбране реговало након тврдњи бугрског новинара Григора Лилова да је Србија оботила бугарски авион МиГ-29, 9. јуна.

МиГ-29 се срушио 9. јуна током заједничких војних вежби са Србијом у Црном мору , а пилот је погинуо. Узрок пада и даље није утврђен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Војне вежбе српске војске у Бугарској, на полигону недалеко од града Шабла, и вероватноћа да је наш МиГ могла да обори ракета С-125 Нева коју су лансирали Срби требало је да буде тема жустре политичке дискусије, посебно уочи парламентарних избора. Али, такве дискусије није било. Све странке, медији, коментатори ћуте“, написао је он на Фејсбуку.

Након јегових оптужби на ралун Србије, реаговало је Министарство одбране саопштењем да су те тврдње нетачне и злонамерне.

„Поводом нетачних и злонамерних тврдњи и нагађања које је изнео бугарски новинар и писац Григор Лилов а које су пренели поједини медији Министарство одбране обавештава јавност да припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије на дан пада Бугарског авиона МиГ-29 нису изводили дејства ракетним јединицама ПВО, као ни дејства авијације на полигону ‘Шабла’ нити се на било који начин могу довести у везу са падом Бугарског војног авиона МиГ29“, наведено је у саопштењу.

Министарство још додаје и да су припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране од доласка на полигон “Шабла” своје активности реализовали су у складу са претходно дефинисаним плановима који су усаглашени и одобрени од стране представника оружаних снага Републике Бугарске и Војске Србије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ