Идвајамо Свет

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО НАКОН АТЕНТАТА НА ФИЦА: О његовим речима бруји цео свет

Руски председник Владимир Путин затражио је од словачке председнице Зузане Чапутове да премијеру Роберту Фицу пренесе речи најискреније подршке, као и жеље за брз и потпуни опоравак, објављено је на сајту Кремља.

„Познајем Роберта Фица као храброг и човека јаке воље, заиста се надам да ће му ови квалитети помоћи да преживи у овој тешкој ситуацији. Пренесите му речи најискреније подршке, као и жеље за брз и потпуни опоравак“, каже се у Путиновом телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На словачког премијера Роберта Фица данас је извршен атентат, а он је погођен хицима у стомак и груди, јавља словачки лист Правда.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како преноси поједини словачки медији, стање повређеног премијера је тешко и оперисан је. Наводно је погођен са два до три метка, пошто је нападач на њега испалио пет хитаца.

Како се наводи у извештају, према речима очевидаца, Фицо је пришао грађанима, након седнице владе у граду Хандлова, на око 150 километара од Братиславе, а нападач му је, наводно, пре него што је отворио ватру рекао: „Робо, дођи овамо“.

Након што су га телохранитељи брзо одвели са места атентата, Фица су унели у хеликоптер и превезли га у болницу. Полиција је одмах савладала нападача.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ