Идвајамо Свет

СМРТОНОСНИ НАПАД: На десетине погинулих и рањених

ИЗРАЕЛСКЕ трупе и тенкови ушли су данас у северне делове Појаса Газе које су заобилазили више од седам месеци, убивши и ранивши десетине Палестинаца, изјавили су медицински званичници и становници.

Израелске снаге су, такође, заузеле део терена у Рафи, јужном граду поред египатске границе који је препун расељених људи, пренео је Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Израелска војска је саопштила да су њене снаге наставиле да делују у областима широм Појаса Газе, укључујући Џабалију и Рафу, изводећи оно што је ИДФ назвала „прецизним операцијима против терориста и инфраструктуре“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

-ИАФ (ваздухопловство) наставља да делује у Појасу Газе и погодило је преко 70 терористичких циљева током протеклог дана, укључујући складишта оружја, локације војне инфраструктуре, терористе који су представљали претњу трупама ИДФ и војне комплексе, наводи се у саопштењу израелске војске.

Најмање 35.386 Палестинаца је погинуло у израелским нападима од 7. октобра 2023, према подацима палестинског Министарства здравља, док хуманитарне агенције упозоравају на распрострањену глад и озбиљну несташицу горива и медицинских залиха у енклави.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ