Идвајамо Свет

ЦЕО СВЕТ БРУЈИ О ПОТЕЗУ УКРАЈИНСКОГ ВОЈНИКА: Украо је тенк, па урадио ово (ВИДЕО)

На друштвеној мрежи Икс, као и на Телеграму, дели се снимак за који се наводи да приказује украјинског војника како се предаје руским јединицама.

Према тврдњама које се дистрибуирају уз видео, ради се о Украјинцу Максиму Лихачову, који је у фебруару пребачен у 119. бригаду Територијалне одбране, а месец дана касније у 59. Посебну механизовану пешадијску бригаду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Занимљивији део тврдњи је да је војник Лихачов, пре него што се предао, украо украјински тенк Т-64БВ и одвезао га на руску позицију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Различити извори различито представљају инцидент.

Према најширој верзији, трансфер Максима и тенка Т-64БВ је унапред договорен са руским војницима.

На почетку се на снимку види како се тенк приближава руском одреду. У једном тренутку тенк се нагло диже навише.

Руски извори тврде да је управо „подизање топа“ био унапред договорен сигнал Русима да ће се Максим предати и да им није претња.
На снимку је потом забележен цео поступак примопредаје: од изласка Максима Лихачова из тенка, високо подигнутих руку, отворене одеће и провере да ли има скривеног оружја или муниције која би могла да га претвори у бомбаша самоубицу који би да „понесе са собом“ што више руских војника.

На крају снимка се види да је провера показала да је Максим Лихачов безопасан и да је примљен „уз честитке и тапшање по рамену“.

„Да ли си добро?“ чује се на руском, а Максим одговара „Да“.

Извор: булгарианмилитарy

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ