Идвајамо Свет

ОБИСТИНИЛЕ СЕ НАЈЦРЊЕ СЛУТЊЕ РУСА: Макрон донео одлуку, прети тотална ескалација

Француска планира да пошаље војне инструкторе у Украјину који би обучавали трупе под командом Кијева. Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски изјавио је да је легализовао њихов боравак у центрима за обуку у Украјини.

– Већ сам потписао документе који ће првим француским инструкторима омогућити да посете наше центре за обуку и да се упознају са њиховом инфраструктуром и особљем – написао је Сирски на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар спољних послова Литваније Габријелијус Ландсбергис је 20. маја најавио спремност земље да пошаље војне инструкторе у Украјину у коалицији коју предводи Француска.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Са друге стране, лист „Њујорк тајмс“ је писао да је Кијев, у светлу напредовања руских трупа, затражио од НАТО-а да помогне у обуци регрута у близини линије фронта. Председавајући Здруженог генералштаба Оружаних снага САД Чарлс Браун приметио је да распоређивање инструктора Алијансе у Украјини изгледа неизбежно.

Француски председник Емануел Макрон почетком маја је у интервјуу листу „Економист“ изјавио да не искључује могућност слања војске у Украјину ако Русија пробије линију фронта, а Кијев упути такву молбу. Према његовим речима, „многе земље ЕУ“ су се сагласиле са таквим приступом Француске.

Шеф руске спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин рекао је 19. марта да Француска већ припрема војни контингент за слање у Украјину.

Извор: NultaTačka

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ