Идвајамо Свет

ОДМАЗДА ЈЕ ПОЧЕЛА: Има много мртвих и рањених

Телевизија јеменских Хута Ал-Масира објавила је данас да је у америчким и британским нападима на јеменску провинцију Ходеида погинуло 14 људи, а рањено више од 30 људи.

Медији су пренели да су напади били усмерени на зграду радија у Ходеиди и на луку Салиф.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војске САД и Велике Британије саопштиле су да су синоћ извеле нападе на мете Хути у Јемену како би одвратиле милитантну групу од даљег ометања транспорта у Црвеном мору.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Централна команда САД објавила је у саопштењу да су америчке и британске снаге погодиле 13 циљева у областима Јемена које контролишу Хути. Британско министарство одбране саопштило је да је заједничка операција усмерена на три локације у лучком граду Ходеиди на Црвеном мору, за који се наводи да су се налазиле беспилотне летелице и оружје земља-ваздух.

„Као и увек, највећа пажња је вођена приликом планирања напада да се минимизира сваки ризик за цивиле или невојну инфраструктуру“, саопштило је британско министарство одбране.

„Извођење напада у сатима мрака такође је требало додатно да ублажи такве ризике“, додали су.

Хути, који контролишу главни град Јемена и већину насељених области, од новембра нападају међународне бродове у Црвеном мору у знак солидарности са Палестинцима у рату између Израела и милитаната Хамаса, који је подстакао САД и Британију да их нападну од фебруара.

Лидер Јеменских Хута Малик ал Хути рекао је у фебруару: „Израелска, америчка и британска агенда настоји да оконча палестинско питање.“

Он је додао да су операције Хута у Црвеном мору „легитимне да помогну народу Газе и окончају наметнуту опсаду“.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ