Идвајамо Свет

НЕШТО ВЕЛИКО СЕ СПРЕМА: Путин именовао Шојгуа

РУСКИ председник Владимир Путин именовао је данас секретара Савета безбедности Сергеја Шојгуа за координатора за развој војно-индустријског комплекса.

Путин је на састанку са члановима владе путем видео линка нагласио да је неопходно да постоји независан координатор актовности како би Министарство одбране добило одговарајућу опрему и да ће то бити Шојгу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пошто су питања толико разнолика, морамо да водимо рачуна о исплативости производње, потребно је да Министарство одбране добије одговарајућу опрему – рекао је ПУтин, преносе РИА Новости.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Нагласио је да је реч о приоритетним задацима одбрамбене индустрије, о обиму и исплативости производње најпопуларнијих војних производа.

Сергеј Шојгу је постао секретар Савета безбедности 12. маја.

Пре тога је био на челу Министарства одбране од 2012. године, а ту функцију је, после инаугурације Путина за пети председнички мандат, преузео Андреј Белоусов.

Како је почетком маја најавио Владимир Путин, Шојгу ће на својој новој функцији водити комисију за војно-индустријски комплекс при председнику, а организоваће и рад Федералне службе за војно-техничку сарадњу.

Извор: Новости

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ