Идвајамо Свет

ПРОЦУРИО ТАЈНИ ДОКУМЕНТ: САД повлаче опасан потез, Путин је већ најавио шта следи

Тачни детаљи кредита, укључујући рок отплате, каматну стопу и да ли ће бити дат директно или преко посредника као што је Светска банка, тек треба да се утврде

Сједињене Државе су спремне да дају Украјини зајам од 50 милијарди долара користећи профит од замрзнуте руске имовине ако Европска унија продужи антируске санкције на неодређено време, пише „Фајненшел тајмс“, позивајући се на документ ЕУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Према документу о дискусији који је процурио, Сједињене Државе су спремне да дају Украјини кредит од 50 милијарди долара, отплаћен профитом од замрзнуте руске имовине, ако ЕУ може да продужи санкције Москви на неодређено време“, наводи се у чланку.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Предлог Вашингтона наведен је у документу о коме ће се данас расправљати на виртуелном састанку министара финансија ЕУ.

Како се додаје, тачни детаљи кредита, укључујући рок отплате, каматну стопу и да ли ће бити дат директно или преко посредника као што је Светска банка, тек треба да се утврде.

Како је раније објавио „Фајненшел тајмс“, Сједињене Државе гурају земље Г7 да Украјини дају зајам осигуран будућим приходима од руске имовине замрзнуте на Западу до могућег повратка Доналда Трампа у Белу кућу, који се залаже против финансирања Кијева.

Од почетка Специјалне војне операције, ЕУ и земље Г7 замрзле су скоро половину руских девизних резерви које износе око 300 милијарди евра. Око 200 милијарди евра налази се у ЕУ, углавном на рачунима белгијског Еуроклира, једног од највећих светских система за поравнање и клиринг.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ