Идвајамо Свет

МАКРОН ПОВЛАЧИ ШОК ПОТЕЗ: Шаље их у Украјину

Француски председник Емануел Макрон најавио је данас да ће та земља послати Украјини борбене авионе Мираж 2000 услед повећања француске директне војне подршке Кијеву.

“Сутра ћемо покренути нову сарадњу и објавити трансфер Мираж 2000, који помажу Украјини да заштити своје небо“, рекао је Макрон током интервјуа за емитер ТФ1 у Кану, који се поклопио са почетком званичне посете украјинског председника Володимира Зеленског Француској.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Макрон је такође рекао да ће Украјинци похађати обуку у Француској у трајању од пет до шест месеци почевши од овог лета, са циљем да се обучи 4.500 војника.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

“Увек смо имали исту филозофију, помажемо Украјинцима да се боре“, рекао је он.

Француска је претходно престала да донира борбене авионе Украјини, тврдећи да Кијев треба да се фокусира на набавку и обуку за Ф-16, преноси Политико.

Макрон и Зеленски, уз друге лидере, су данас присуствовали церемонији обележавања 80. годишњице Дана Д, искрцавања савезника на обале Нормандије 1944, и француски председник је поручио да Француска и њени савезници стоје уз Украјину.

Зеленски ће се сутра састати са француским произвођачима одбраног оружја, а обратиће се Народној скупштини Француске и разговараће са Макроном, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ