Идвајамо Свет

ПУТИН УПЕРИО ПРСТОМ У ЗАПАД НАКОН НАПАДА НА ЛУГАНСК? Ко је био присутан када су америчке ракете лансиране?

Напад на Луганск у петак ујутру изведен је пројектилима „атакамс“ које је Украјини испоручио Запад, саопштило је руско министарство одбране. Четири ракете су оборене, али једна је погодила две стамбене зграде, додаје министарство.

Руски државни медији цитирају изјаву председника Владимира Путина да украјинско војно особље не може самостално да управља ракетним системом „атакамс“, што имплицира да је западно војно особље могло да буде присутно у тренутку лансирања пројектила!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Три особе су погинуле када се срушио улаз у вишеспратницу услед удара „атакамса“, саопштила је прес-служба руског Министарства за ванредне ситуације РИА Новости. Повређене су 22 особе, од којих двоје деце од 8 и 16 година и њима се пружа помоћ. Осим тога, оштећене су две школе, три вртића, један факултет и једна зграда универзитета.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– У овом тренутку, радници Хитне помоћи су из рушевина спасили седам особа и предали их лекарима – изјавио је начелник ЛНР Леонид Пасечника.

Амбасадор Министарства спољних послова за злочине кијевског режима Родион Мирошник упозорио је на могућност поновног ракетног напада на град.

Украјинске оружане снаге недавно су почеле да активно користе ракете „атакмс“ за напад на насељена подручја Донбаса. Власти ДНР пријавиле су сличан напад крајем маја – непријатељ је отворио ватру на град Моспино, користећи муницију модификације МГМ-140. Тада је оштећено више од двадесет кућа.

Извор: Информер/РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ