Идвајамо Свет

ЛОШЕ ВЕСТИ: Бајден смислио језив план за Русију, ако ово крене…

Америчке власти, на челу са председником Џоом Бајденом, желе да испровоцирају Русију да нападне Пољску. То је на „Јутјуб“ каналу „Јудгинг Фреедом“ изјавио бивши официр америчке војне обавештајне службе, Тони Шафер.

„Бајденова администрација жели да они (Русија) нападну Пољску. Али Руси то неће учинити“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Пољској и Румунији, приметио је Шафер, стотине официра НАТО-а раде на помоћи Оружаним снагама Украјине. САД су, дозвољавајући Украјини да изврши ударе на руску територију, ефективно приморале Москву да сматра војна постројења у овим земљама као легитимне мете.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Запад се надао да „све што се дешава у Украјини остаје у Украјини“. Међутим, сада су САД и неке земље чланице НАТО-а одлучиле да промене ситуацију, сматра експерт.

Шафер је раније изјавио да су Сједињене Државе, дозвољавајући Украјини да нападне руску територију америчким оружјем, пружиле Москви прилику да узврати.

Међутим, нагласио је бивши обавештајац, руски председник Владимир Путин веома мудро реагује на западне провокације и повлачи јасне границе својих црвених линија.

Неколико дана раније, Бајден је дао зелено светло кијевским властима да изврше ударе америчким оружјем по циљевима на руским територијама. Ова одлука је везана за проблеме украјинских оружаних снага на харковском правцу.

Владимир Путин је изјавио, да напади на Руску Федерацију уз учешће западних земаља, значе њихов директан рат против Русије, Москва ће реаговати.

„На крају, ако видимо да се ове земље увлаче у рат против нас – а то је њихово директно учешће у рату против Руске Федерације – онда задржавамо право да поступимо на сличан начин“, рекао је шеф државе.

Руски лидер је такође посебно истакао да НАТО мора да буде свестан „са чиме се игра“.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ