Идвајамо Свет

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ПРЕТИ КИНИ: Војска САД је спремила нешто невиђено

Оружане снаге САД планирају масовну примену дронова и беспилотних чамаца за одбрану Тајвана

Командант Индо-пацифичке команде Оружаних снага САД, Семјуел Папаро, изнео је план о масовној примени дронова, беспилотних чамаца и других подводних система за одбрану Тајвана у случају напада Кине. Он истиче да је Пекинг заинтересован за брз и интензиван рат, чији би исход постао свршени чин пре него што би свет успео да се сабере. Папаров циљ је да америчка војска и њени савезници имају средства да спрече овакав сценарио, а планира да оствари ову стратегију до 2027. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У интервјуу за Вашингтон Пост, Папаро наглашава да би употреба хиљада дронова успорила могућу кинеску операцију и дала Вашингтону времена да припреми узвретне мере. Он такође открива да жели да „Тајвански мореуз, буде ли потребно, постане призор из пакла“, истичући одлучност у одбрани Тајвана.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Пекинг жели да изведе брз и интензиван рат, чији би исход постао свршени чин пре него што би свет успео да се сабере Мој циљ је да, од сада па све до 2027. године и даље, америчка војска и савезници имају средства да то спрече – рекао је он за Вашингтон Пост.

Бајден дозволио могућност интервенције америчке војске у случају сукоба Кине и Тајвана

Амерички председник Џо Бајден је 4. јуна дозволио могућност интервенције америчке војске у случају сукоба Кине и Тајвана. Према његовим речима, САД ће предузети такав корак ако Кина одлучи да једнострано промени статус Тајвана, јасно стављајући до знања да САД неће толерисати агресију на Тајван.

Кина упозорава Вашингтон на последице раздвајања Тајвана и Кине

Шеф кинеског министарства одбране, Донг Јун, током говора на међународном безбедносном форуму „Шангри-Ла дијалог“ у Сингапуру, упозорио је Вашингтон да свако ко покушава да раздвоји Тајван и Кину „себи копа гроб“, наглашавајући озбиљност ситуације и одлучност Кине да очува свој суверенитет.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ