Идвајамо Свет

САД У ЧУДУ: Шта се ово појавило у Невади? (ВИДЕО)

Мистериозна правоугаона рефлектујућа површина у удаљеном планинском ланцу у близини Лас Вегаса доминира пустињским пејзажом који окружује планински врх на коме је подигнута. Али одакле је предмет дошао и да ли је још увек ту?! То је мистерија коју америчка служба за дивље животиње покушава да реши

Полиција Лас Вегаса саопштила је на друштвеној платформи Кс да су чланови њене јединице за потрагу и спасавање пронашли тај ванземаљски објекат током викенда у близини Гасс Пеак-а, дела огромног пустињског националног уточишта за дивље животиње где се овце и пустињске корњаче могу наћи како лутају. Смештена је на 6.937 стопа (2.114 метара), међу највишим је врховима у области северно од Лас Вегаса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Видимо много чудних ствари када људи иду на планинарење, као да нису спремни за временске прилике, не носе довољно воде, али погледајте ово – написала је полицијска управа.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Фотографије које прате пост показују чудну структуру која стоји високо наспрам светло плавог неба, са погледом на долину Лас Вегаса. Невероватно подсећа на објекат који се појављује у филму Стенлија Кјубрика „2001: Одисеја у свемиру“.

Ни полицијска управа ни њена јединица за потрагу и спасавање нису одмах одговорили на захтеве за више информација о открићу – најновијем у низу мистериозни сјајних стубова који се појављују широм света најмање од 2020. Подсетимо, у новембру те године, сличан метални монолит пронађен је дубоко у у пустињи црвених стена у Јути. Затим су уследила виђења у Румунији, централној Калифорнији и у чувеној улици Фремонт у центру Лас Вегаса. Да све буде још мистериозније, сви објекти су нестали исто брзо као што су се и појавили.

Верује се да је структура у Јути, која је дигла свет на ноге током пандемије Ковида, прва у низу. Објекат је био висок око 12 стопа (3,6 метара) и био је уграђен у стену на толико удаљеном подручју да званичници нису одмах открили његову локацију из страха да се људи не изгубе или заглаве док покушавају да га пронађу.

Хорде радозналих туриста су ипак успеле да га пронађу и успут су својим аутомобилима уништили биљке и оставиле отпад и смеће свуда унаоколо. Два неименована мушкараца која се баве екстремним спортовима испричали су касније да су објект срушили касно ноћу због понашања људи који су дошли да виде структуру.

Америчка Служба за дивље животиње сада је забринута да би се нешто слично могло догодити и у пустињском националном уточишту за дивље животиње, које је основано да заштити великороге овце и које је дом ретких биљака. То је највеће уточиште дивљих животиња изван Аљаске и два пута је веће од државе Род Ајленд.

Извор: АП

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ