Идвајамо Свет

БАЈДЕН РЕШИО ДА СПРЖИ ПЛАНЕТУ?! Амерички професор изнео шок тврдње пред изборе у САД

Председник САД Џо Бајден заинтересован је за наставак украјинског сукоба пред предстојеће председничке изборе у новембру у Сједињеним Државама, али Русија ће на крају однети победу, изјавио је амерички професор Џон Миршајмер у интервјуу за YоуТубе канал Јудгинг Фреедом.

– Бајден жели да одржи садашње стање ствари – рекао је професор у интервјуу бившем судији Врховног суда државе Њу Џерси Ендрју Наполитану, коментаришући намеру америчког лидера да настави сукоб пред председничке изборе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Миршајмеровом мишљењу, за разлику од Украјине, Бајден „очајнички“ жели да оконча блискоисточни сукоб и снажно гура ка прекиду ватре, јер би то помогло шефу Беле куће да буде поново изабран за други мандат.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ипак, амерички професор је изразио уверење да ће Русија однети победу и „заузети још више територија него што тренутно контролише, а Украјину чека колапс.“

Русија је започела специјалну војну операцију у Украјини 24. фебруара 2022. године. Председник РФ Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су осам година били подвргнути злостављању и геноциду од стране кијевског режима.“ Он је истакао да је специјална операција била принудна мера, јер Русији „нису оставили никакве шансе да поступи другачије, ризици у области безбедности били су такви да је било немогуће реаговати другим средствима.“ Према његовим речима, Русија је 30 година покушавала да се договори са НАТО-ом о принципима безбедности у Европи, али је заузврат наилазила на циничну обману и лажи, или на покушаје притисака и уцена, док се алијанса у међувремену, упркос протестима Москве, непрестано ширила и приближавала границама РФ.

Председник РФ Владимир Путин, говорећи о специјалној војној операцији, изјавио је да „победа ће бити наша,“ а мир ће доћи када Русија постигне своје циљеве у СВО.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ