Идвајамо Свет

ИЗВРШЕН ВЕЛИКИ НАПАД: Броје се мртви

Најмање 32 Палестинца погинула су данас у нападима израелских снага на Рафу на југу Појаса Газе, као и на друге области широм енклаве, јавља Ројтерс позивајући се на житеље Рафе и израелску војску (ИДФ).

Становници наводе да изгледа да Израелци покушавају да заврше заузимање Рафе, која је у фокусу израелског напада од почетка маја. Тенкови се пробијају у западни и северни део града, а израелске трупе су већ заузеле исток, југ и центар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Израелске снаге напале су из авиона, тенкова и бродова са обале, због чега је настао нови талас расељавања из града, који је пружао склониште за више од милион расељених људи, од којих је већина била приморана да поново побегне.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Палестински здравствени званичници саопштили су да је најмање 12 Палестинаца убијено у Мавасију на западу Рафе у, како су Палестинци навели, тенковском гранатирању које је погодило шатор у којем су смештене расељене породице. Палестински здравствени званичници саопштили су да су најмање 32 Палестинца убијена данас у одвојеним израелским војним нападима.

Израелска војска саопштила је да испитује пријављене нападе у Маваси и одвојени инцидент у граду Гази и додала да њене снаге спроводе „прецизне, обавештајно засноване“ акције у области Рафе, где су трупе биле укључене у сукобе и лоциралие тунеле које користе милитанти.

Израелска војска је, такође, саопштила да су њене снаге прошле недеље гађале универзитет, који је, како је навела, служио као штаб Хамаса из којег су милитанти пуцали на њихове војнике и пронашли оружје и бомбе, не именовавши универзитет.

У централној области Појаса Газе у Нусеирату, саопштила је израелска војска, војници су убили десетине милитаната током протекле недеље и пронашли складиште оружја које је садржало минобацачке бомбе и војну опрему која припада Хамасу. Поједини становници Рафе казали су да је Израел интезивирао нападе последња два дана.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ