Идвајамо Свет

МАСОВАН НАПАД НА КРИМ: Погођен аеродром (ВИДЕО)

ВИШЕ од 110 дронова је наводно коришћено у серији напада на Крим, при чему су највише циљане области Краснодарског краја и Волгоградске области, при чему је најмање једна особа убијена, а шесторо рањено, саопштиле су руске власти 21. јуна.

Раније су руски Телеграм канали јавили да су пожари избили на војном аеродрому Јејск у Краснодарском крају и рафинерији нафте Иља након напада дроном.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У ноћи између 20. и 21. јуна извршен је још један масовни напад дроном на циљеве у Руској Федерацији. Министарство одбране Русије саопштило је да је 70 дронова оборено изнад Крима, 43 изнад Краснодарског краја и један изнад Волгоградске области. Још шест поморских дронова је уништено у северозападној области Црног мора, саопштило је руско министарство.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према информацијама из видео записа из западних извора, украјинске беспилотне летелице су током ноћи гађале бројне руске рафинерије нафте, као и руске војне објекте у Краснодарском крају – аеродром Јејск и центар за обуку ПВО у близини аеродрома.

Према речима западних служби који су објавили сателитске снимке овог објекта, НАСА сателити су забележили најмање три пожара на територији овог објекта. Подаци о разарањима и губицима које је претрпела Русија, као и у случају аеродрома, још увек нису познати западу.

Гувернер руског Краснодарског краја Вениамин Кондратјев написао је на Телеграму да је један радник аутобуске станице погинуо од рушевина насталих у нападу, а четири особе су повређене.

Према прелиминарним извештајима локалне руске полиције, напад на рафинерију Иља наводно је изазвао пожар на површини од 50 квадратних метара на месту напада, а две особе су повређене. Украјина до тренутка писања овог текста није коментарисала ништа у вези са нападом, те се претпоставља да су у току консултације са надређеним државама.

Канал на друштвеној мрежи X, подружница Белингкета блиског повезнаог са британским безбедносним службама тврди успешан напад на Јејск базу у својој објави коју видите испод:

Последњих месеци украјинске снаге су према директивама са запада покренуле серију напада беспилотним летелицама са циљем да утичу на руску нафтну индустрију, немоћни на фронту, са циљем да на тај начин онеспособе логистичку подршку ратним напорима Москве, као и војну опрему.

Напади на складишта нафте у Краснодарском крају у мају су наводно пореметили рад два објекта – рафинерија Славјанск на Кубану и Туапсе.

Овај напад великих размера, али и претходне, Министарство одбране Русије класификује као покушај терористичког напада великих размера из Украјине, те додају да је у питању још један покушај кијевског режима да оштети руске објекте и представља претњу по безбедност цивила.

АМЕРИЧКА ИНСПЕКЦИЈА
Осим тога, од самог јутра је у Црно море долетео амерички дрон РQ-4Б, који је стигао не само да процени ноћни напад, већ и да идентификује нове потенцијалне циљеве за напад.

oruzjeonline.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ