Идвајамо Свет

АМЕРИКАНЦИ ИЗВРШИЛИ НАПАД: Уништени су

КАИРО – У протекла 24 сата америчке снаге уништиле су три поморска дрона проиранских јеменских побуњеника Хути у Црвеном мору, саопштила је данас Централна команда америчке војске (ЦЕНТЦОМ).

Истовремено, Хути су лансирали три балистичке противбродске ракете на циљеве у Аденском заливу, али није било повређених или значајне штете пријављене од стране америчких, коалиционих или трговачких бродова, наводи се у саопштењу ЦЕНТЦОМ, преноси Ројтерс, јавља Танјуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Централна команда америчке војске такође је одбацила недавне тврдње Хута о успешном нападу на амерички носач авиона Двајт Д. Ајзенхауер и назвала их „ноторним лажима“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Напади милитантне групе Хути у Црвеном мору и Аденском заливу почели су у новембру прошле године и пореметили су глобалну трговину, а та група је саопштила да нападе изводи у знак солидарности са Палестинцима у рату са Израелом у Појасу Газе.

Многе велике бродске компаније због напада Хута избегавају Црвено море и шаљу бродове који плове између Азије и Европе на много дужу руту око јужне Африке, што је довело до пораста трошкова транспорта.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ