Идвајамо Свет

ЗАПАД У ШОКУ: Бацили су је! Руси дигли у ваздух зграду са 70 специјалаца (ВИДЕО)

Русија је поново бацила монструозну авионску бомбу ФАБ-3000 на положаје Оружаних снага Украјине у Харковској области!

Војни дописник Андреј Руденко објавио је на свом Телеграм каналу снимак на коме се наводно види како бомба ФАБ-3000 са модулом за планирање и корекцију диже у ваздух зграду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Липци, област Харков, други удар помоћу ФАБ-3000 са УМПЦ – написао је Руденко.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Војни блогери наводе да је погођена зграда коју је користила 13. одвојена бригада специјалне намене Националне гарде Украјине.

– Елиминисано је око 70 милитаната Оружаних снага Украјине. Ово је већ друга потврђена чињеница коришћења ФАБ-3000 и далеко је од последње – наводи руски војни блогер Борис Рожин.

Монструозна бомба, тешка 3.000 килограма, наводно је први пут бачена у четвртак на троспратницу у истом селу. На снимку се види како бомба пада недалеко од зграде након чега је настала ужасавајућа експлозија која је разнела све мање објекте у околини.

Министарство одбране Русије је у марту најавило покретање масовне производње авионске бомбе од три тоне. Ваздушна бомба од три тоне има такву разорну моћ да може да се користи за јуриш на посебно утврђена подручја.

Бомба је иначе први пут приказана пре неколико месеци приликом обиласка тадашњег руског министра одбране Сергеја Шојгуа руској војној компанији.

ФАБ-500 и ФАБ-1500 много су допринеле руским успесима на фронту у последњих шест месеци док украјинска ПВО за сада нема решење за масовну употребу бомби које за неколико минута стижу до циља.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ