Идвајамо Свет

РУСИ ЗБРИСАЛИ СТРАНЕ ПЛАЋЕНИКЕ: Складиште НАТО ракета одлетело у ваздух (ВИДЕО)

Руске снаге извеле су ракетни напад у подручју фабрике тешких дизалица у Одеси, где се налазило складиште са ракетама западне производње и страни плаћеници, изјавио је за РИА Новости координатор николајевског покрета отпора, Сергеј Лебедев.

– Ударено је у Одеси, у близини фабрике тешких дизалица ‘Крајан’. Према информацијама покрета отпора, у фабрици се налазило складиште са новим ракетама испорученим од западних земаља. Удар је изведен око осам ујутро, а становници Одесе јављају о снажној детонацији и стубу црног дима – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лебедев тврди да је током овог напада ликвидирано око десет страних плаћеника.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Саговорник агенције доставио је фотографије и видео записе на којима се види велики тамни стуб дима.

Од 07:49 до 08:15 у Одеској области оглашена је ваздушна узбуна. Локални медији известили су о експлозијама у граду, али нису навели детаље.

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне објекте, руске снаге редовно изводе прецизне ударе на локације где се налазе особље, техника Оружаних снага Украјине и плаћеници, као и на инфраструктуру: енергетске објекте, одбрамбену индустрију, војно управљање и комуникације Украјине. Портпарол председника, Дмитриј Песков, више пута је нагласио да војска не гађа стамбене зграде и друштвене установе.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ