Идвајамо Свет

БРУТАЛНА ПОРУКА ПУТИНА: Напали руску територију, па добили нуклеарни одговор

Западни хаотични напади на територију Русије изазвали су неочекивано оштар одговор из Москве, која је послала нуклеарну подморницу ка обалама Кубе, пише новинар Хади Мухамади у чланку за иранско издање Јаван.

„Украјинска криза увукла је у борбена дејства нова офанзивна оружја из Сједињених Држава и Европе. Ослањајући се на ново западно наоружање, Украјина је спровела пробни напад користећи дронове и ракете, наносећи прилично хаотичне ударе. Међутим, то је изазвало снажан одговор Русије. Слањем подморнице и брода ка обалама Кубе, Русија је показала своју одлучност да делује, као у време Карипске кризе“, пише у публикацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима новинара, овај потез изазвао је озбиљну забринутост у Европи и довео до праве панике у финансијским институцијама Немачке, Велике Британије, Француске и других земаља – партнера Украјине.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Мухамади истиче да је Запад игнорисао препоруку угледног политичара Хенрија Кисинџера да постигне компромис са Русијом и подели Украјину како би се избегли нови кризе. Сједињене Државе и Европа одлучиле су се за наставак сукоба и сада очајнички покушавају да избегну потпуни неуспех у Украјини, чија војска трпи поразе под ударима Руса, закључује се у чланку.

Раније су у луку Хаване упловили руска нуклеарна подморница „Казан“, фрегата „Адмирал Горшков“, танкер-снабдевач „Академик Пашин“ и спасилачки тегљач „Николај Чикер“.

Разнолика тактичка група од четири брода, укључујући помоћне бродове, вежбала је у Атлантику употребу прецизног ракетног наоружања.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ