Идвајамо Свет

ХАОС У РУСИЈИ: Америчка ракета уништила зграду ФСБ-а?! (ВИДЕО)

Украјинске оружане снаге први пут су употребиле ХИМАРС системе за напад на Курску област у Русији, при чему је уништена зграда ФСБ-а, извештава руски медиј Астра, позивајући се на изворе.

Према њиховим изворима, у суботу, 22. јуна, Украјина је испалила две ракете из ХИМАРС система на војне објекте у близини Мирнија у Сужанском округу и у близини Довгих Бума у Беловском округу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обе ракете су наводно оборене, али су делови пројектила делимично уништили зграду ФСБ граничне страже у Сужи.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Један службеник ФСБ-а је повређен, а два аутомобила су оштећена, извештава Астра.

Након напада, становници су изјавили да су остали без струје.

Како је АП известио 22. јуна, позивајући се на украјинског првог заменика министра одбране, генерал-пуковника Ивана Гавриљука, америчко одобрење Украјини да нападне руску територију пореметило је планове Кремља да искористи преко 90.000 руских војника који су били окупљени за нову офанзиву у Харковској области.

АП наводи да је погоршање ситуације на фронту приморало Вашингтон да дозволи Кијеву да користи западну артиљерију и ракетне системе за одбрану Харкова, нападајући граничне области где се окупљају и изводе нападе руске трупе.

Чланови украјинских бригада које се боре у харковском сектору рекли су за АП да су, неколико сати након добијања америчког одобрења, ХИМАРС системи почели да гађају циљеве у Русији.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ