Идвајамо Свет

Издат налог за хапшење Шојгуа

ПРЕТПРЕТРЕСНО веће Међународног кривичног суда издало је налог за хапшење шефа генералштаба Оружаних снага Русије Валерија Герасимова и секретара Савета безбедности Русије Сергеја Шојгуа.

– Двадесет четвртог јуна, претпретресна комисија ИИ Међународног кривичног суда… издала је налоге за хапшење две особе, Сергеја Кужугетовича Шојгуа и Валерија Васиљевича Герасимова, у контексту ситуације у Украјини, због наводних међународних злочини почињених, у најмању руку, од 10. октобра 2022. до најмање 9. маја 2023. године – наводи се у саопштењу суда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претпретресно веће Међународног кривичног суда (МКС) издало је 17. марта налог за хапшење руског председника Владимира Путина и омбудсмана за децу Марије Лвове-Белове, које сумњичи за ратне злочине, међу којима је и незаконита депортација деце из Украјине у Русију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Надлежност Међународног кривичног суда не признају земље у којима живи више од половине светске популације. Међу њима су Русија, Азербејџан, Белорусија, Египат, Индија, Индонезија, Иран, Казахстан, Кина, Саудијска Арабија, САД, Турска.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ