Идвајамо Свет

РУСИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ ЗАПАДУ: Одлука је донета

Као одговор на санкције Европске уније, које ступају данас, а односе се на поједине руске медије, Москва данас, такође, уводи ограничења према 81 медију ЕУ, из укупно 24 земље

Као одговор на одлуку Савета ЕУ од 17. маја да се забрани било какво емитовање садржаја три руска медија – РИА Новости, „Известија“ и „Расијскаја Газета“, Министарство спољних послова Руске Федерације саопштава да Москва од данас, 25. јуна, када на снагу ступају и европске забране, уводи забрану приступа низу медија Европске уније, који „системски шире нетачне информације о току Специјалне војне операције“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На списку од данас забрањених европских медија на територији Русије налази се 81 медиј из 24 земље – Аустрије, Белгије, Бугарске, Мађарске, Немачке, Грчке, Данске, Ирске, Шпаније, Италије, Кипра, Литаније, Летоније, Малте, Холандије, Португала, Румуније, Словачке, Словеније, Финске, Француске, Чешке, Шведске, и Естоније.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Међу њима су:

„Политико“
„Монд“
„Либерасион“
Агенција Франс прес
„Радио Франс“
„Стампа“
„Република“
РАИ
„Мундо“
„Паис“
„Франкфуртер алгемајне цајтунг“
„Цајт“
„Шпигл“
„ОРФ“

Министарство спољних послова Русије истиче да је „руска страна више пута и на различитим нивоима упозоравала да политички мотивисано узнемиравање руских новинара и неосноване забране руских медија у ЕУ неће проћи без реакције“.

„Упркос томе, Брисел и главни градови земаља блока су изабрали да крену путем ескалације, приморавајући Москву да одговори и усвоји пропорционалне контрамере. Одговорност за овакав развој догађаја је искључиво на руководству Европске уније и земљама овог удружења које су подржале такву одлуку“, поручује Москва.

Министарство додаје и да, уколико Брисел укине ограничења која су уведена према руским медијима, „и руска страна ће преиспитати своју одлуку“.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ