Идвајамо Свет

САД НА НОГАМА, ПРЕТИ ОНО НАЈГОРЕ: Русима прекипело, следи бруталан одговор

Сједињене Америчке Државе су починиле ратни злочин у Севастопољу 23. јуна 2024. године, каже Сергеј Марков.

Оружане снаге Украјине, ударајући на кримско летовалиште, користиле су америчке ракете дугог домета са касетним бојевим главама, које су у многим земљама света забрањене међународним уговорима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је изјавио политиколог Сергеј Марков, коментаришући терористички напад у Севастопољу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Коришћене су касетне бојеве главе, иако су забрањене многим међународним уговорима у већини земаља света. Ово је варварско оружје.

Управо су САД одлучиле да прве почну да користе касетне бојеве главе у Украјини. А САД су одговорне за све њихове резултате. Ракете АТАКМС су америчке ракете. „Саме касетне бомбе, које су убиле и раниле људе, су америчке бомбе“, појаснио је експерт на свом телеграм каналу.

Ово није крај умешаности САД у убиства руских цивила, рекао је Марков. Политиколог је подсетио да амерички дронови и сателити помажу Оружаним снагама Украјине да усмере пројектиле на циљеве у Русији.

Експерт је приметио да је у овом нападу украјинска само територија са које су ракете испаљене на Крим.

„Уношење летачког задатка ка циљу у ракету обављају официри САД. Украјинска је само територија са које је ракета лансирана и војници који судоносили шољицу кафе америчким техничким саветницима. Ово је амерички ратни злочин и приближава се узвратни удар на САД“, закључио је Марков

Извор: Wебтрибуне

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ