Идвајамо Свет

ЗАСТРАШУЈУЋИ УДАР РУСА: Уништени моћни амерички системи, страдали и војници

Заједно са америчким ракетним системима, ликвидирани су и специјалисти који су њима управљали, а руска војска остварила је низ успеха на фронту, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране

Оружане снаге Русије су у претходна 24 сата уништиле су три ракетна система ХИМАРС ликвидиравши и стране специјалисте који су њима управљали, а обориле су и 76 украјинских дронова, саопштило је руско министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, руска војска је погодила и локације за лансирање беспилотних летелица, као и 109 локалитета на којим је била концентрисана непријатељска војска и војна техника, наводи се у саопштењу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руска војска је до сада забележила уништавање неколико лансирних возила ХИМАРС, а осим тога посаде средстава за електронско ратовање су у више наврата успевале да омету ракете лансиране из тих америчких система.

Јединице групе трупа „Север“ елиминисале су готово 300 војника, уништиле седам возила, борбено возило пешадије „бредли“, топ М119, два топа, хаубицу Д-30, противбатеријски радар АН/ТПК-50 и станицу за електронско ратовање „нота“.

Јединице групе снага „Запад“ заузеле су повољније положаје одбивши два контранапада јуришних група услед чега је елиминисано готово 400 војника, уништен један тенк, пет камионета, самоходна артиљеријска јединица М109 „паладин“, два борбена возила и два складишта муниције.

Јужна група снага је побољшала положаје и елиминисала готово 510 непријатељских војника, уништила два борбена оклопна возила, осам аутомобила, топ Д-20, хаубицу Д-30, два топа М119, станицу за електронско ратовање „буковел-АД“ и три складишта муниције.

И централне јединице су побољшале свој положај на фронту, одбивши седам контранапада услед чега је елиминисано готово 405 војника, уништен тенк, борбено возило пешадије америчке производње „бредли“, три возила, хаубица мста-Б и хаубица Д-30.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ