Идвајамо Свет

СВЕТ НА НОГАМА! Ово није добро: Шокантна одлука НАТО чланице против Русије!

Војска Пољске нуди грађанима летњи програм „Одмор са војском“ за добровољну војну обуку у случају могућег сукоба с Русијом, извештава агенција Ассоциатед Пресс.

„Пољска има Русију на уму док спроводи програм ‘Одмор са војском’ у потрази за војницима“, наводи се у чланку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према подацима агенције, програм обухвата војну обуку уз исплату плате за грађане старости од 18 до 35 година. Учесници пролазе обуку током лета у трајању од 28 дана без одсуства, након чега полажу војничку заклетву. По завршетку програма, регрути могу да оду у резерву или да наставе службу у територијалној одбрани.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како наводи АП, циљ програма је припрема грађана за потенцијални сукоб с Русијом. Пољске власти се надају да ће значајно проширити војску од 198 хиљада војника како би се супротставили Москви, истакли су новинари.

Пољски политичари редовно дају ратоборне изјаве о сукобу у Украјини. Тако је раније премијер Доналд Туск изјавио да је Европа ушла у „предратно доба“ и да реч „рат“ више није апстракција у делу Старог континента где се налази његова земља. Министар спољних послова Радослав Сикорски залагао се за обуку украјинских јединица на територији Пољске и изјављивао о наводној спремности САД да ударе на руску војску у случају употребе нуклеарног оружја против ОСУ.

У последње време на Западу све чешће се чују идеје о директном оружаном сукобу између НАТО-а и Русије. У Кремљу су напоменули да Русија не представља претњу, никоме не прети, али неће занемарити акције које су потенцијално опасне по њене интересе. Поред тога, последњих година Русија бележи невиђену активност НАТО-а на западним границама. Алијанса шири иницијативе и то назива „одвраћањем руске агресије“.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ