Идвајамо Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! ОПЕРАЦИЈА ЈЕ У ТОКУ: Расте број жртава

Израелска војска потврдила је да је у току операција у насељу Шуџаја у граду Газа, која је покренута након што је ИДФ наводно примила обавештајне податке о присуству „терориста“ у тој области.

Дописник Ал Џазире данас је са лица места објавио да је јутрос у Шуџаји пронађено тела седморо Палестинаца и додао да је двоје убијено, а петоро рањено у израелском бомбардовању пијаце у овом насељу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тајмс оф Израел наводи да су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле да је на десетине локација Хамаса погођено из ваздуха. ИДФ је такође саопштила да је извела неколико напада у северном појасу Газе и рекла да је „елиминисано на десетине терориста који су се крили у школама и објектима УНРWА“, преноси Гардијан.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Израелска војска је саопштила да је борбени авион ударио оперативца Хамаса у згради у централној Гази Деир ал-Балах, у оквиру израелске „хуманитарне зоне“.

Израелске снаге данас су продубиле свој упад у два северна и јужна подручја Појаса Газе, а палестински здравствени званичници рекли су да је у тенковском гранатирању у Рафи погинуло најмање 11 људи, преноси Ројтерс.

„Ситуација је веома опасна и многе породице одлазе (северно) ка Кан Јунису, чак и из области Маваси, јер су ствари постале несигурне“, рекао је један Палестинац, који је преко ноћи био приморан на побегне на север.

Ал Џазира је претходно известила да је у нападу на Маваси убијено најмање 11 особа, а рањено је више од 40.

Од 7. октобра, у Појасу Газе је у израелским нападима убијено 37,500 Палестинаца, укључујући 15,162 деце и 10,018 деце, као и 147 новинара, јавља палестинска агенција Wафа.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ