Идвајамо Свет

РУСИЈА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА: Ово неће изаћи на добро, Украјина прелази све линије!

Изјава украјинске стране о плановима да блокира Крим копном и морем су ништа више до пусте жеље, рекао је за РИА Новости председник Кримске међунационалне мисије, Заур Смирнов.

Раније је шеф украјинске војне обавештајне службе Кирил Буданов изјавио да је главна циљна тачка Оружаних снага Украјине на фронту блокирање полуострва копном и морем, што би омогућило да се Крим одсече од снабдевања и примора на капитулацију. Према његовим речима, за нападе на Кримски мост могу се користити америчке ракете АТАЦМС великог домета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Будановљеве жеље о блокади Крима довешће Украјину до коначног губитка не само државности и суверенитета, већ ће је лишити и других значајних територија – изјавио је Смирнов за агенцију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је додао да никакве ракете неће помоћи Украјини да врати Крим и друге изгубљене територије, јер их је изгубила на основу народног опредељења становника тих сада руских региона.

Крим је постао руски регион у марту 2014. године, након референдума спроведеног после државног преврата у Украјини. На референдуму је 96,77% бирача на Криму и 95,6% бирача у Севастопољу гласало за прикључење Русији. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом, а многе западне земље подржавају Кијев по том питању. Са своје стране, руско руководство је више пута изјавило да су становници Крима гласали за поновно уједињење с Русијом демократским путем, у складу с међународним правом и Повељом УН-а. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је „заувек решено.“

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ