Идвајамо Свет

СВЕ СУ ДИГЛИ У ВАЗДУХ: Украјинци истоварали моћно оружје а онда је долетео Искандер (ВИДЕО)

Оперативно-тактички ракетни комплекс „Искандер-М“ извршио је удар на место истовара војне технике Оружаних снага Украјине (ОСУ) у Запорошкој области, саопштила је прес служба Министарства одбране Русије.

„Оперативним-тактичким ракетним комплексом ‘Искандер-М’ извршен је ракетни удар на место истовара железничког ешелона са наоружањем и војном техником ОСУ у области насељеног места Украјинка у Запорошкој области“, наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ударом су уништени:

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Припадници ОСУ,
Оклопни транспортери М113 америчке производње,
Цистерне за гориво,
ПВО систем „Бук-М1“,
БВП-2,
Камиони.

Контролу резултата удара извршио је дрон „СуперКАМ“.

Раније у недељу, координатор николајевског покрета отпора Сергеј Лебедев саопштио је да су руске снаге погодиле украјинско складиште са ракетама за вишецевне ракетне системе и далекометне пројектиле за ХИМАРС у Матвејевки, Запорошка област. Такође, извршили су удар на гранитни каменолом у насељу Каменоје, где се налазило складиште са муницијом и војном техником ОСУ.

ОТРК „Искандер“ спада у високопрецизно оружје са дометом до 500 километара. Бојева глава ракете може уништити готово било коју мету: командне пунктове непријатеља, колоне технике, комплексе противваздушне одбране.

У арсеналу ОТРК „Искандер“ налазе се како балистички, тако и крстарећи пројектили, који на прилазу циљу постављају лажне електронске сметње и постају практично неуништиви за ПВО системе противника. Крстареће ракете могу летети на веома малим висинама и заобилазити рељеф терена.

У одговору на нападе ОСУ на цивилне објекте, руске снаге редовно врше циљани удар на локације са људством, техником и плаћеницима, као и на инфраструктуру: енергетске објекте, објекте одбрамбене индустрије, војне управе и комуникације Украјине.

При томе, портпарол председника Дмитриј Песков више пута је нагласио да руска војска не гађа стамбене зграде и социјалне установе.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ