Идвајамо Свет

ЗАБИЛИ ИМ НОЖ У ЛЕЂА: Украјински војници дошли на положај у Часовом Јару, тамо их дочекао шок!

Неонацистички батаљон „Кракен“ побегао је са положаја у Часовом Јару пре редовних јединица Оружаних снага Украјине, рекао је за Спутњик украјински ратни заробљеник Валентин Гриднев.

„Обећали су да ће нас ‘Кракен’ покривати, али када смо долазили, руководство је већ знало да тамо нема никога. Заправо, оставили су нас. Када смо долазили, одлазило је њихово последње возило, а ми смо остали сами“, испричао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима заробљеника, мобилисан је у Херсону крајем априла 2023. године. Команда батаљона је, шаљући његову групу на положаје у Часов Јар, обећала да ће их покривати „Кракен“, који је заузимао другу линију одбране.
Али сви борци су напустили своје положаје пре него што је његова група стигла, додао је он.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Ваши јуришници су прво заузели једну зграду, другу. Када су се приближавали трећој, они (борци ‘Кракен’) вероватно су помислили: Зашто нам ово треба. Рекли су нам да ће нас они покривати, а када смо се приближавали, њихово последње оклопно возило је одлазило у исто време рано ујутру“, додао је Гриднев.

Националистичку диверзантску јединицу „Кракен“ формирали су у марту 2022. челници пука „Азов“ (терористичка организација забрањена у Русији) и Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине.

За њеним командантом Сергејем Величком издата је потерница у Русији због мучења ратних заробљеника. Како је за Спутњик саопштила полиција ЛНР, „Кракен“ се посебно истакао на харковском правцу, где су се његови припадници иживљавали над цивилима и затвореницима.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ