Идвајамо Свет

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Руси се докопали моћног америчког оружја, па га расклопили и открили ово

Руски стручњаци темељно су проучили сложен и вишекомпонентан осигурач ракете “АТАЦМС “, изјавио је за Спутњик стручњак за рад са наоружањем.

„Ова бојева глава направљена је за противбродску ракету, а затим је постављена на ракету ‘атакамс’. Неутралисали смо осигурач. На њему је уграђен међудетонатор. Експлозив је предат на вештачење“, истакао је неименовани саговорник руског портала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стручњаци су успели да отворе тело осигурача ракете. Испоставило се да се унутра налази сложен механизам са могућношћу подешавања у зависности од задатака.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Осигурач је био у положају за испаљивање, на шта указује слово ‘А’ у посебном одељку. Постављене су четири детонаторске капсуле. Главни погон покретања механизма заснива се на магнетним елементима“, објаснио је.

Такође је нагласио да је тако сложена конструкција повезана са безбедношћу примене. Тренутно је осигурач, према његовим речима, практично проучен. „За нас ту нема никаквих тајни“, закључио је он.
Пентагон је у априлу потврдио да је Украјини предао оперативно-тактичке ракете „АТАЦМС“ повећаног домета ради употребе, како се тврдило, „у оквиру суверене украјинске територије“.

С друге стране, руски медији недавно су пренели да су руске знаге

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ