Идвајамо Свет

НАТО УДАРИО НА КИНУ ПА ДОБИО БРУТАЛАН ОДГОВОР: Направили хаос у Европи, сада пале и Азију?! Ако им ово успе…

НАПРЕДОВАЊЕ НАТО-а у Азијско-пацифички регион у циљу вршења притиска на Кину одражава менталитет хладног рата Алијансе и подрива мир и стабилност у региону, саопштили су у канцеларији портпарола кинеског Министарства спољних послова.

– Генерални секретар НАТО-а је отворено изјавио да напредовање НАТО-а на исток у Азијско-пацифички регион има за циљ вршење притиска на Кину, што одражава конзистентан менталитет хладног рата (Алијансе), намеру да се створи тензија, испровоцира конфронтација и подрије регионални мир и стабилност – истакли су у кинеском Министарству спољних послова одговарајући на захтев да прокоментаришу Столтенбергову изјаву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође су истакли да Кина с тим у вези изражава снажан протест.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Министарство је напоменуло да је јачање веза између НАТО-а и Азијско-пацифичког региона у безбедносној и војној области у супротности са самоопредељењем Алијансе и да наноси штету миру и стабилности у Азијско-пацифичком региону.

Како су навели, НАТО је већ направио хаос у Европи и не би требало да наноси штету Азијско-пацифичком региону.

Раније је одлазећи генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг за лист „Иомиури“ изјавио да Кина, по мишљењу Алијансе, представља изазов за њене вредности и интересе. Осим тога, генерални секретар НАТО-а оптужио је Кину да пружа војну подршку Русији.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ