Идвајамо Свет

НИЈЕ ДОБРО! ПЕНТАГОН ДОНЕО ШОК ОДЛУКУ О КРИМУ: Црвене линије више не постоје

Америчке власти сматрају прихватљивим да украјинске снаге изводе нападе на Крим америчким оружјем, изјавио је портпарол Пентагона Патрик Рајдер.

– Могу само да кажем да се наша политика у вези са коришћењем оружја дугог домета за нападе на Русију није променила – оружје дугог домета треба да се користи на њеној (украјинској) сувереној територији – рекао је Рајдер, прецизирајући да САД сматрају „Крим делом Украјине“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је саопштио да је неколико украјинских пилота завршило обуку за управљање борбеним авионима Ф-16 у САД и наставило даље усавршавање у Европи. Поред тога, тренутно око 12 украјинских пилота пролази обуку за управљање Ф-16 у САД и Данској.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У међувремену је заменик портпарола Стејт департмента Ведант Пател саопштио да САД нису спремне да разговарају о могућем стварању зоне забране летова изнад Украјине као одговор на апеле Кијева.

Раније је агенција „Франс прес“, позивајући се на украјинске званичнике, саопштила да Кијев подстиче савезнике да формирају зону забране летова на западу Украјине тако што ће распоредити системе ПВО у Пољској и Румунији.

Подсећамо, Оружане снаге Украјине у јуну су гранатирале плажу у Севастопољу ракетама „атакамс“ са касетним бојевим главама, које су добиле у оквиру једног од пакета америчке војне помоћи. Приликом гранатирања погинуло је двоје деце и двоје одраслих, а рањено је више од 120 људи.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ