Идвајамо Свет

ПОКРЕНУТ МАСОВНИ НАПАД: Ракете су испаљене

Либански Хезболах покренуо је нови масовни напад на северне делове Израела, само неколико сати након што је израелска војска објавила да је у нападу убила једног од високорангираних припадника либанског покрета.

Како преносе израелски медији, сирене упозорења огласиле су се у граду Киријат Шмона, који је раније био мета напада Хезболаха, као и у другим градовима на северу земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Верује се да је овај напад, тренутно непознатог интензитета, освета Хезболаха за убиство команданта.
„Из Либана је испаљено неколико ракета на Киријат Шмон и друга подручја, као и на северни део Голанске висоравни. Није било извештаја о повређенима у нападима“, саопштила је ИД.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Смрт команданта потврдио је Хезболах и навео да је то Мухамед Нимах Насер који је убијен у израелском нападу дроном у граду Тиру.
Командовао је регионалним огранком Хезболаха, тачније јединицом „Азиз” која се налази у јужном делу Либана.

Раније је тензије са Либаном прокоментарисао израелски министар одбране Јоав Галан, који је рекао да војници који се боре у Гази могу да наставе борбу у Либану.

„Сваког дана снажно и снажно ударамо на Хезболах и такође ћемо доћи до стања пуне спремности. Више волимо договор, али ако нас реалност примора, знаћемо како да се боримо“, рекао је Галант.

Извор: Клиx.ба

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ