Идвајамо Свет

ГОТОВО! РУСИ УШЛИ У КЉУЧНИ ГРАД: Украјинска војска се повукла

Један од портпарола украјинске војске Назар Волошин потврдио да су се украјинске снаге повукле из дела Часив Јара, стратешки важног града у Доњецкој области.

Такође је истакао да је одлука донета како би се украјинским борцима омогућило да заузму повољније положаје, али упозорио је да се руски притисак наставља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Није било разумно држати округ Канал, у који је непријатељ ушао, јер је то угрожавало животе наших војника. Положаји наших бранилаца су уништени. Заповедништво је одлучило да се повучемо на сигурније положаје. Међутим, чак ни тамо непријатељ не престаје да напада“, навео је.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Волошин тврди да су Руси поставили рок до ког морају да освоје град, али да га нису испунили. Украјинци су јуче извештавали како је ситуација у граду и даље критично тешка те да се воде интензивне борбе код водоводног канала Сиверски Доњец – Донбас.

Руси су, с друге стране, саопштили да су украјинске снаге напустиле положаје и покушавају да ојачају одбрану у западном делу, док је руско министарство одбране известило да су руски војници у потпуности „ослободили“ четврт Нови.
Часив Јар, иначе, налази се западно од Доњецка и Бахмута, који су већ под руском контролом.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ