Идвајамо Свет

ПУТИН ЗАПАЊИО САД: Русија је спремна

РУСКИ предсденик Владимир Путин изјавио је данас да је Русија спремна да реципрочно одговори на то што су САД распоредиле своје ракете средњег и мањег домета (ИНФ) у било ком региону света.

-Проглашавамо мораторијум на могуће будуће распоређивање наших система, све док се (амерички) ракетни системи не појаве у неком региону света. А ако се негде појаве ракетни системи средњег и краћег домета америчке производње, онда задржавамо право да делујемо реципрочно, рекао је Путин, оддајући да је Русија морала да реагује на уништавање докумената који су у основи међународне стабилности од стране САД, преноси портал Известија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Што се тиче глобалне безбедности, Путин је рекао да преговори о томе треба да сачекају завршетак америчких председничких избора и додао да је Русија премна на дијалог са САД.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

-Хајде да сачекамо формирање нове администрације и да схватимо који су њени планови и преференције, желим да поновим – спремни смо на то, рекао је Путин, преноси РИА.

Истакао је да није упознат са предлозима бившег председника САД Доналда Трампа за миран завршетак сукоба у Украјини.

-Чињеницу да господин Трамп, као председнички кандидат, изјављује да је спреман и да жели да заустави рат у Украјини, ми схватамо прилично озбиљно, али нисам упознат са његовим могућим предлозима како то планира уради. То је, наравно, кључно питање, али не сумњам да он то каже искрено и ми ћемо то подржати, рекао је Путин.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ