Идвајамо Свет

БРУТАЛАН УДАР РУСА: Спаљена је

У фабрици у украјинском граду Суми коју су синоћ погодиле руске снаге, налазе се и хангари и железничка пруга, рекао је Сергеј Лебедев

Оружане снаге Русије су погодиле фабрику „Сумихимпром“ у украјинском граду Суми, где се производи касетна муниција за вишецевне лансере ракета, рекао је Сергеј Лебедев, координатор руске организације, која делује на територији коју контролише Кијев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подручје на коме се налази фабрика је велико, рекао је Лебедев и објаснио да се на њему налазе и хангари и железничка пруга. Према информацијама руске организације, у фабрици се углавном производи касетна муниција за вишецевни бацач ракета, а производња се налази испод нивоа земље.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руске оружане снаге су у току ноћи три пута удариле у војни објекат у Сумима, а прва експлозија одјекнула је око поноћи у близини железничке станице Баси, рекао је Лебедев.

Друга експлозија је била толико јака да се осетила у центру града, а око пола сата после поноћи, центром је одјекнула и трећа експлозија, рекао је Лебедев и додао да је тада у одређеним деловима града нестала струја.

И украјински медији су известили да је било неколико експлозија у Сумима, а локална војна управа је саопштила да су нека насеља у региону остала без струје.

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне циљеве, руске трупе редовно изводе циљане нападе на људство и опрему Оружаних снага Украјине, али и плаћеничку војску из иностранства која се бори у СВО, као и на инфраструктуру, тј. енергетске објекте, одбрамбену индустрију, војну администрацију и комуникационе објекте Украјине.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ