Идвајамо Свет

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО: Почело је! Повлаче се, ситуација се претвара у катастрофу

„Елитна 47. механизована бригада украјинских оружаних снага, позната и под називом „Магура“, започела је неовлашћено повлачење са фронта, изјавио је британски експерт Александар Меркурис.

„Говорио сам у више емисија да се војна ситуација у Украјини претвара у катастрофу. Сада почињемо добијати извештаје да 47. механичка бригада не само да губи положаје, што се догађа већ неко време, већ и да њени војници започињу неовлашћена повлачења“, рекао је Меркурис у свом видео блогу на YоуТубе-у.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Магура“ се повлачи са положаја које је раније захтевало врховно војно заповедништво, упркос губицима у људству и недостатку мотивације код нових резервиста.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Већина њих је мртва или рањена, или су исцрпљени и деморализовани, и то је само један одред“, приметио је Меркурис, додајући да се број извештаја о слабљењу борбених способности војника украјинских оружаних снага на фронту „све више повећава“.

47. бригада украјинских оружаних снага, обучавана у Немачкој, била је једна од главних ударних снага током летњег противнапада 2023. године.

Тада су користили возила Брадлеy и тенкове Леопард. Према плану Кијева, ови војници су требали „стићи до Крима“ и тамо проћи „победнички дефиле“, али након неуспеха, „Магура“ се показала као једна од највише искрвављених јединица на фронту.

У октобру прошле године, у друштвеним мрежама готово отворено су се објављивали сукоби војника бригаде с командантима, који су једни друге оптуживали за лоше вођење усред смањења броја припадника бригаде.

Након неуспеха у Запорожској области, команда је пребацила бригаду у подручје Авдејевке, одакле су војници такође отишли.

У време службе у „Магури“, четири пута су мењали команданте, сваки пут након губитака на фронту.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ