Идвајамо Свет

РУСИЈА БЛИЗУ ВЕЛИКЕ ПОБЕДЕ: Наређена хитна евакуација!

Украјинским званичницима у Гулајпољском и Орешковском округу Запорошке области наређено је да се припреме за евакуацију, изјавио је координатор николајевског покрета отпора Сергеј Лебедев, позивајући се на своје сараднике.

– Наши људи из Запорошке области јављају да је званичницима у Гулајпољском и Ореховском округу наређено да прикупе породице, униште документа и буду спремни за евакуацију – рекао је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да по насељеним местима ових округа „шврљају отмичари деце“, покушавајући да натерају родитеље да предају малолетнике „на евакуацију“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Људи се опиру, скривају децу – истакао је Лебедев.

Прошле недеље, председник комисије Јавне коморе за питања суверенитета и копредседник координационог савета за интеграцију нових региона, Владимир Рогов, саопштио је да су руске снаге извеле масовне нападе на положаје украјинских снага у правцу Орехова, услед чега је линија одбране ОСУ значајно оштећена.

Запорошка област је ушла у састав Русије у септембру 2022. године на основу резултата референдума. Кијев не признаје резултате и наставља са гранатирањем региона.

Данас је под контролом Москве више од 70% територије Запорошке области, док ОСУ контролишу бивши регионални центар — град Запорожје.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ