Идвајамо Свет

ЗАСТРАШУЈУЋА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА РУСКОЈ ТВ: Ове европске градове Русија ће прве уништити нуклеарним пројектилима!

Познати новинар из Москве Јевгениј Попов на телевизијском каналу Русија 1 представио је који европски градови би могли да буду прве мете руских нуклеарних пројектила, закључивши да би Велика Британија била најосетљивија на такве ударе.

Мете би, према овој презентацији, биле Берлин, Варшава, Париз, Букурешт и Праг, као и америчке базе у Немачкој.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Попов се вратио на ову тему реагујући на најаву Вашингтона и Берлина да ће САД, у оквиру своје посвећености НАТО, почети да размештају ракете дугог домета у Немачкој 2026. године. Ово би укључивало постављање ракета СМ-6 и крстарећих ракета Томахавк и новоразвијеног хиперсоничног оружја.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У снимку који је на Кс објавио саветник украјинског министра унутрашњих послова Антона Герашченка, Попов, који је и члан Државне думе Русје, оптужио је САД да гурну Европу у ужас светског рата „уз загарантовано обострано уништење“, преноси Невсвеек. .

Стојећи испред видео зида са мапом Европе, Попов је рекао да ће Пентагон распоредити ракете које „представљају страшну претњу Русији“. Он је додао да оружје има могућност да стигне до градова као што су Санкт Петербург, Казањ, Москва, Новосибирск и Јекатеринбург, чије су локације приказане на видео зиду иза њега.

– Говоримо о пројектилима које потпадају под Споразум о нуклеарним снагама средњег домета (ИНФ), који је ( Доналд ) Трамп уништио – рекао је Попов, говорећи о томе како су се САД повукле из споразума о контроли наоружања 2019.

Ракете се размештају у Немачкој после 20 година одсуства. Ракете са копна домета од 500 до 5.500 километара забрањене су до 2019. у складу са Уговором о нуклеарним снагама средњег домета (ИНФ), који су на крају Хладног рата 1987. потписали тадашњи совјетски лидер Михаил Горбачов и амерички председник Роналд Реган.

Сједињене Државе су се повукле из ИНФ-а 2019. године, рекавши да Москва крши споразум, што је Кремљ негирао, само да би се и Русија повукла из споразума.

Три пројектила и Британије нема

„Није тешко погодити географију одговора ако изјава за штампу Беле куће постане стварност. Све европске престонице су у опасности ако су наше ракете у Калињинграду“, рекао је Попов, мислећи на руску ексклаву која се граничи са чланицама НАТО-а Пољском и Литванијом. у Балтичком мору.

Мете би, према овој презентацији, биле Берлин, Варшава, Париз, Букурешт и Праг, као и америчке базе у Немачкој, које се затим брзо приказују на екрану.

Попов је рекао да ће се руска Северна флота суочити са Британијом, „нашим традиционалним непријатељем“, и да предлози Вашингтона да се ракете распореде у Немачкој прете не само Лондону, већ и Манчестеру, Бирмингему и британској поморској бази у Клајду у Шкотској.

– Британија је најрањивија. Довољне су само три ракете и ова цивилизација ће се урушити – додао је Попов.

Извор: Јутарњи

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ