Идвајамо Свет

ШОК: Зеленски иде на преговоре са Путином, и то због овог човека?!

Украјински председник Володимир Зеленски је почео да допушта могућност мировних преговора са председником Русије, Владимиром Путином, због вероватног доласка Доналда Трампа на власт у САД, пише Онет позивајући се на пољског политиколога Витолда Сокалу.

– Чак и ако постоје други разлози за промену тона Зеленског, по мом мишљењу, најважнији међу њима је повећана вероватноћа да ће Доналд Трамп постати следећи председник Сједињених Држава – истакао је Сокал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сокал је нагласио да овакав обрт у реторици Зеленског указује на прихватање неизбежних ствари. Експерт је подсетио да је Трамп више пута говорио о спремности да реши сукоб између Москве и Кијева.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према мишљењу политиколога, Украјинци ће морати да се суоче с том могућношћу.

Прошле недеље, у интервјуу за британску телевизију, Володимир Зеленски је отворио могућност мировних преговора са представницима Русије, чак и ако то буде председник Владимир Путин.

У јуну је председник Русије, Владимир Путин, изнео нове мировне предлоге за решавање сукоба у Украјини, који укључују признање статуса Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као делова Русије, утврђивање ванблоковског и безнуклеарног статуса Украјине, њену демилитаризацију и денацификацију, те укидање антируских санкција. Украјинска страна је ову иницијативу одбацила.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ