Идвајамо Свет

КИЈЕВ И ЗАПАД У ШОКУ: Како су Руси ово успели?

Руски војници одређују локацију виших официра ОСУ користећи сателитски комуникациони систем „Иридијум“, рекао је за РИА Новости руски официр са позивним знаком „Гамбит“ из одељења за радио-електронско извиђање (РЕР) групе војски „Север“.

– Они користе сателитски комуникациони систем ‘Иридијум’. Тешко је добити приступ њему, али постоје јединице које се тиме баве. Често те радио-станице користе најважнији представници ОСУ… Чим се укључе, минута-две – одмах добијамо координате где су били. И ми већ прослеђујемо заинтересованим јединицама – рекао је „Гамбит“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, даље се доноси одлука – да ли да се циљу нанесе ватрени удар или да се прати.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У марту 2023. године, јединице Росгвардије су на територији ЛНР откриле радио-сонду којом су украјински диверзанти преносили обавештајне податке о руским војницима. Стручњаци су утврдили место повезивања сателитског комплекса „Иридијум“.

„Иридијум“ је глобални оператер сателитске телефонске комуникације. Систем је развијен за приступ путем малих преносивих телефона – величине мобилног телефона. Према почетним прорачунима, за непрекидно покривање Земље било је потребно 77 сателита, због чега је систем добио име по елементу Иридијуму, који има атомски број 77. Међутим, систем користи мање сателита – за покривање се користи 66 сателита на шест поларних орбита – по 11 сателита на свакој. Укупно орбитална група броји 75 (66 главних и девет резервних) сателита на ниским орбитама. Шест сателита се налази на Земљи као резерва.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ