Идвајамо Свет

ШОК! Страни плаћеници упали у Русију, губици су огромни

Украјинска војска приказала је покушај инвазије на Белгородску област у марту као напад „Руског добровољачког корпуса (РДК)“ и „Легиона ‘Слобода Русије (ЛСР)’“, али су заправо први ушли професионални припадници специјалних операција и западни плаћеници, изјавио је за РИА Новости бивши потпуковник СБУ Василиј Прозоров, који је истраживао мартовске догађаје.

Оружане сннаге Украјине су у марту покушале да продру на територију Белгородске и Курске области. Према подацима Министарства одбране Русије, трупе групације ВС „Запад“ заједно са граничним органима ФСБ-а су све покушаје осујетили, а напади украјинских јединица су одбијени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Конкретно, 14. марта ОСУ су покушале да хеликоптерима у области Козинке спусте десант од око 30 бораца, али су они били блокирани и уништени. Тадашњи министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је да су губици ОСУ на фронту за осам дана борбених дејстава износили више од 3,5 хиљаде, од чега је 790 неповратних губитака. Такође, уништена су 23 тенка, 34 комада оклопних возила, укључујући 11 БМП Бредли, пет лансера ракетних система Вампир и хеликоптер Ми-8.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Први су ушли припадници специјалних снага украјинске војске и ‘Међународног легиона’, то јест јединице састављене од странаца. Они су требали да обезбеде мостобран, где би затим оклопна возила под заставама РДК и ЛСР требала да уђу. Међутим, наши су их пропустили, а када су кренуле главне снаге, дочекали су их тако да већина није успела да пређе ни неколико стотина метара од границе – рекао је Прозоров.

Он је нагласио да је украјинска операција била потпуно неуспешна, јер је руско командовање знало за планирану инвазију и било спремно.

– Дочекали су их врло завидно. Губици су били огромни – истакао је саговорник агенције.

Позивајући се на очевице, Прозоров је навео да је пут од границе до цркве у селу Козинка био дословно посут десетинама тела нападача. Према његовим речима, украјински заробљеници су изјавили да је „то била права кланица“.

– Јер су на њих летели сви могући пројектили, наши су их чекали и уништили велики број – рекао је Прозоров.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ