Идвајамо Свет

СПРЕМАЈУ СЕ ЗА НАПАД: Почела хитна евакуација

ХЕЗБОЛАХ евакуише своје високорангорано особље из упоришта те групе у јужном предграђу Бејрута, у ишчекивању потенцијалних израелских напада, јавили су данас арапски медији позивајући се на неименоване изворе.

Група коју подржава Иран такође је наводно преместила војну опрему коју је ускладиштила у области даље од либанске престонице, пренео је Тајмс оф Израел.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потез је уследио у тренутку када се регион припрема за потенцијалну ескалацију након овонедељних атентата на главног војног команданта Хезболаха Фуада Шукра у Бејруту и ​​лидера Хамаса Исмаила Ханија, за чије се убиство у Техерану окривљује Израел.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Док су Израелске одбрамбене снаге преузеле одговорност за убиство Шукра, Израел није званично коментарисао убиство Ханија.

Лидери Ирана и палестинске милитантне групе Хамас обећали су да ће се осветити Израелу због Ханијевог убиства током погребних церемонија у Техерану и Дохи које су одржане јуче и данас.

Лидер Хезболаха Хасан Насрала рекао је да је рат против Израела ушао у „нову фазу“ и да Израел треба да очекује „бес и освету“.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ