Идвајамо Свет

ПУТИН ИМА НОВИ ВЕЛИКИ ЦИЉ: Почиње

Губитком контроле над Мирноградом, Оружане снаге Украјине ће се суочити с колапсом фронта, пише „Цајт“.

„Мирноград се налази на главној линији снабдевања између Покровска и Часовог Јара. Већина логистике украјинских снага у региону зависи управо од ње. Ако контрола над градом пређе у руке Руса и линија снабдевања буде прекинута, Украјини прети распад фронта“, наводи се у чланку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напомиње се да би без успостављене логистике положај украјинских снага могао знатно да се погорша. Аутор текста додаје да се ситуација украјинских снага на два од три најважнија дела фронта знатно погоршала услед руског напредовања.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Међутим, још горе стање је на западу, на делу фронта у области Покровска. Руске јединице које напредују у западном правцу заузеле су село Прогрес и, како се чини, готово потпуно окружиле украјинске позиције северно од тог насељеног места“, закључује се у публикацији.

Према подацима Министарства одбране, укупни губици украјинских снага у протекла 24 сата износе до 1930 људи, четири тенка и других борбених оклопних возила, две борбене машине ракетних система, 23 топа пољске артиљерије и минобацача, те 28 јединица специјалне војне аутомобилске технике.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ