Идвајамо Свет

АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК ЗАЛЕДИО КИЈЕВ: Остварују се најцрње слутње Запада

Украјина неће моћи да задржи контролу над територијама у Донбасу, изјавио је бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор у емисији на YоуТубе каналу „Јудгинг Фреедом“.

– Они тренутно заузимају територије које су у огромној већини насељене Русима. Они желе да задрже те територије, јер су тамошњи људи Руси, дошли су да их ослободе од деспотске украјинске владе. Ако погледате мапу, можете доћи до црне линије (границе Доњецке и Луганске Народне Републике. — Прим. ред.) иза Бахмута и Авдејевке, можете доћи до Запорожја, вероватно до Харкова и Купјанска – нагласио је Мекгрегор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима пуковника, Москва никада није имала за циљ да освоји Украјину и њоме управља, као што то тврди западна пропаганда. Упозорио је Владимира Зеленског да, ако Оружане снаге Русије буду морале да пређу реку Дњепар и крену ка западу, ништа их неће моћи зауставити.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Једино што им преостаје су Одеса и Харков, јер су то два историјски руска града са великим русофоним становништвом – закључио је Мекгрегор.

Према подацима Министарства одбране од суботе, јединице групације војске „Центар“ наставиле су напредовање у дубину непријатељске одбране, док је јужна групација побољшала тактички положај. Укупни губици Украјине за 24 сата износе до 1975 војника. Поред тога, уништена су четири тенка ОСУ, две пешадијске борбене машине „Бредли“, пешадијска борбена машина „Мардер“, два оклопна транспортера М113 и борбено оклопно возило ХММWВ.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ