Идвајамо Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Напали су (ВИДЕО)

Беспилотна летелица Хезболаха напала је израелску војну базу између Акре и Нахарије

„Рој“ дронова Хезболаха лансиран је на северни Израел, војну базу у граду Нахари, преноси „Тајмс ов Израел“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се да су најмање две особе повређене, једна у критичном стању када је Западна Галилеја била под нападом ракета Хезболаха и дронова.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Најмање три беспилотне летелице инфилтрирале су се у израелски ваздушни простор, према либанским извештајима, у великој баражи ракета, од којих је један слетео у близини приобалног града Нахарија.

Нешто раније ИДФ је напао град 30 километара северно од границе између Либана и Израела.

ИДФ је саопштио да је њихов авион ударио у војну структуру коју користе снаге Хезболаха које су покренуле нападе на Израел.

Сирене су се чуле у приобалном граду Акра и око њега, које упозоравају на инфилтрацију дронова за напад, док је Нахарија на северу била гађана беспилотним летелицама и пројектилима.

ИДФ каже да је удар на ауто-пут у близини Нахарије усред напада дроном Хезболаха на Западну Галилеју био пројектил пресретач „Гвоздене куполе“ који се покварио.

„Према почетној истрази, испоставило се да се ради о пресретачу који је промашио циљ и ударио у земљу“, наводи ИД.

Званичници сада кажу да је шест особа хоспитализовано након напада дроновима, укључујући и две особе које су претрпеле нападе анксиозности.

Напад је уследио пошто је Израел био у стању приправности у очекивању напада Ирана, као и његовог либанског заступника, након убиства политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа у Техерану прошле недеље, које се приписује Израелу и атентату у Бејруту на вишег команданта Хезболаха, за који је Израел преузео одговорност.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ