Идвајамо Свет

ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ СУ ПРЕЂЕНЕ: Украјинци америчким оружјем спалили конвој од 13 камиона са резервистима у Русији (ВИДЕО)

На друштвеним мрежама појавио се снимак у којем се види да је руски конвој уништен ударом ХИМАРС-а у близини Рилска у Курској области.

У селу Октобарское, 5 км од Рилска (у правцу Курска), ноћас су уништени камиони са резервистима који су кренули у борбу са украјинским јединицама. На снимку који је убрзо избрисан са мрежа виде се уништених 13 камиона и других возила који су били пуни војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се и да је аутопут потпуно блокиран запаљеним аутомобилима, а чују се и детонације муниције.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руски Телеграм канали наводе да овакви ударци ни губици не би били могући без две црвене линије које се померају:

Трансфера касетне муниције и дозволе САД за коришћење Химарса на територији Руске Федерације.

Ујутро 6. августа украјинске јединице до хиљаду људи покушале су да заузму део територије Суџанског округа Курске области.

Како је председнику у среду известио начелник Генералштаба Оружаних снага Валериј Герасимов, руска војска је зауставила напредовање Оружаних снага Украјине дубље у регион.

Он је нагласио да ће се операција у Курској области завршити поразом непријатеља и изласком на државну границу.

Према подацима Министарства одбране од четвртка, током дводневних борби у региону, непријатељ је изгубио 660 војника и 82 оклопна возила, укључујући осам тенкова, 12 оклопних транспортера, шест борбених возила пешадије и 55 оклопних возила.

Током покушаја инвазије Оружаних снага Украјине, повређено је неколико десетина руских цивила , као и војног особља, указао је Истражни комитет. Према речима вршиоца дужности заменика гувернера Курске области Андреја Белостоцког, погинуле су четири особе. Број повређене деце порастао је на деветоро.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ