Русија

СТРАВИЧАН ДАН ЗА РУСИЈУ: Подаци су језиви, има много мртвих (ВИДЕО)

Русија је можда изгубила готово 500 војника у ноћном удару у близини Рилска у Курској области, пише кијевска Неxта.

Процењује се да сваки од камиона може да превезе до 35 потпуно опремљених војника, а с обзиром на то да се на снимку види 14 уништених возила, то доводи до бројке од 490 војника. Ово би могао да буде један од највећих појединачних губитака за руску војску од почетка рата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитички пројекат Дееп Стате објавио је шокантан видео из Курске области на којем се виде последице украјинског напада на руски конвој који је возио резервисте у помоћ војсци након покушаја инвазије на овај погранични део Русије. Како наводе Телеграм канали, напад је, по свему судећи, изведен америчким вишецевним бацачима ХИМАРС.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

ДеепСтате наводи како је уништено најмање 14 камиона у којима су се налазили војници које су руске власти послале да помогну након украјинског упада у Русију.

Видео је снимљен из аутомобила, претпоставља се да га је мобилним телефоном забележио руски грађанин који је прошао путем на којем се синоћ догодио напад. Снимак приказује велики пожар у Рилском округу у Курској области. У овом округу налази се село Жовтневе, удаљено отприлике 30 километара од украјинске границе.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ